Auto škole - polaganje


Положио тест за ц кат. Срећи мојој нема краја као да сам положио свемирски тест за шатл...

Сигурно да моје радовање не би било у овој мери да је све текло како би требало да тече...

У ауто школу сам се уписао 2012 год. колико се сећам Септембар или Октобар месец. Први пут стекао услов за излазак на тестове пре 3 месеца тачније средином Септембра. Све време које  прошло између је било усклађивање закона о ауто школама, одлагање, преправке закона и шта не још. У том периоду и ауто школа је изгубила лиценцу за обуку ц категорије па сам морао и школу да мењам, на сву срећу ништа ме није коштала промена. Људи пратио сам дешавања сво време, то је такав циркус, нелогичност, лудост, дебилизам да ја нисам могао да верујем. Законе о саобраћају и правила у Републици Србији доноси црногорштина ваљда са цетиња који без стида говори ''црногорски'' језик који је као мали газио козије стазице. Ултимативно наређује и ауто колама шта треба да испоштују и преправе итд. Сви су ћутали на састанцима нико му се није супротставио из страха да их не ухвати на зуб, навућиће им инспекцију јер нико није баш потпуно исправан...

Тако им и треба кад су .....

Него да пређем на тестове. Као прво нема адекватне литературе из које можете да учите, постоје неки сајтови где можете да вежбате тестове међутим мало је оних где можете да учите правила по областима. У самим тестовима има не мали број питања која су тако постављена и дати понуђени одговори где имате више тачних одговора од рецим 3 тражена али тачни су само они које признаје МУП. Има још примера. За тај проблем знају сви у низу хијарархије али људи проблем нико не решава. На моје питање предавачу који припрема кандидате пре полагања, добро људи зашто не исправите грешке у тестовима кад сте их сви у низу констатовали, није ми дао одговор само је слего раменима... Подигли су пре одприлике годину дана услов за пролаз на 90% тачних одговора, некад је било 80%. Кад сагледате целу ситуацију чини се да неки криминалац доноси првила тако да вам што више новца отме да што дуже полажете и да ништа не научите. Заборавих на још једну бљувотину, кад некако и положите тест недозвољава полицајац да погледате свој тест, на то имате право само ако не прођете тј. паднете?! Кад сам питао да ли се шале не разумем разлог који је да не видим мој тест погледали су ме као да сам убио неког. Видох ја колко је сати па реко дај да идем док се не предомисле па да ми кажу ма ниси положио јер и то је можда могуће.

Дисциплина и озбиљност на самом полагању је велика, када би било тако кроз све нивое командовања сигуран сам да не би било дискутабилних питања у тестовима, ко зна где је препрека. Шалу на страну народе требало би реаговати на ову тему озбиљно и одмах, има пуно проблема и нелогичности и стварно поједине ствари, више ствари, вређају интелигенцију. Једва чекам да сретнем нашу драгу министарку саобраћаја да прозборимо.

ПС

По мени најбољи сајт где може стварно да се научи нешто је Возачи Србије. Имају и апликацију за Андроид. (Даље)